Къщата

Условия

Местоположение

Развлечения

Фотогалерия

Връзки

Контакти
 

Развлечения

Язовир „Йовковци”По време на престоя си в къща за почивка „Любима” можете да направите излет до близкия язовир „Йовковци”, който предлага чудесни условия за пикници, риболов, барбекю, бране на гъби и билки.

Възползвайте се и от възможността да посетите забележителностите на град Елена. Разходете се по съхранените възрожденски улички около прочутата „Даскалоливница”. Влезте в Камбуровия хан за да усетите пулса на безвремието. Тук времето вечно и неуморно се отмерва от Часовниковата кула – символа на града.

Задължително намерете време да посетите и родната къща на Иларион Макариополски. Вещи историци ще ви разкажат много за живота и бита на семейството. Ще видите уникални предмети, съхранени през столетията, ще поседнете на сайванта да се полюбувате на въздуха, на уханния хлад, който на талази идва от столетните чемшири в двора и ромолящата вода.

 Попниколовата къща Църква „Успение Богородично” Къща-музей „Иларион Макариополски”

Елена винаги се е гордяла със своите църкви. Уникални, живи, дишащи с дъха на предците ни, които са с нас и ни окрилят и ни дават сили да вървим напред. Всеки турист в Елена смирено скланя глава, прекрачвайки прага на църквата, запалва свещ и сякаш за миг укротява ритъма на живота си. Това е част от предназначението на всяка почивка. Църквите в Елена са три – забележителна духовност за такъв малък град.

В близост се намират и Капиновския, Плаковския и Килифарския манастир. От своите домакини ще получите точна информация как се стига до тях, а може и да влязат в ролята на ваши екскурзоводи, ако желаете.

© 2009-2018 инж. Светослав Михайлов

pochivka.bg